Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va înregistra o tendință de încălzire în următoarele două săptămâni, cu valori maxime diurne în general pozitive, pe fondul unui regim pluviometric deficitar, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 6 – 19 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar din data de 8 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3 – 5 grade. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți, când vor fi spre medii de -7 – -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului.

La munte, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deși cu ușoare variații, vor fi cuprinse între 0 și 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -7 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade. Trecător vor fi condiții pentru precipitații în prima zi și în intervalul 9 – 12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0