Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, până vineri după-amiază
Vreme în încălzire, în următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea de Sărbători

prognoza-meteo-680x365Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general frumoasă, cu ploi de scurtă durată în 30 şi 31 august, conform prognozei întocmite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabile în intervalul 29 august – 11 septembrie, publicate luni.

În Moldova, intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie de 32 de grade, până la 26 de grade în 31 august şi 1 septembrie. În intervalul 2 – 6 septembrie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor termice diurne de 27-29 de grade. Începând cu data de 7 septembrie, este posibilă o scădere a temperaturilor maxime, spre o medie de 25-26 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 12-14 grade. Averse locale se vor semnala în 29 şi 30 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 7 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor oscila între 27 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. După 1 septembrie, se va produce o uşoară scădere a regimului termic, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25-26 de grade, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade. Averse locale vor mai fi posibile în jurul datei de 8 septembrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 grade şi de 10-12 a celor minime. Ulterior, temperatura va scădea uşor spre medii ale valorilor maxime de 16-18 grade şi minime în jur de 9 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după data de 8 septembrie, respectiv maxime în jur de 15 grade şi minime de 7-8 grade. Averse locale se vor semnala în intervalul 29 – 31 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 6 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!