Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

În următoarele două săptămâni, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu posibilități reduse de precipitații, la mijlocul celor două jumătăți ale perioadei, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 11 – 24 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în luna noiembrie. Astfel, maximele  diurne se vor încadra, în medie, între 12 și 17 grade. Exceptând noaptea de 11 spre 12 noiembrie, care va fi mai rece, abaterile pozitive ale valorilor nocturne față de normalul perioadei vor fi semnificative, minimele urmând a se încadra între 6 și 10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere de temperatură, determinând valori apropiate și posibil chiar ușor peste cele climatologic specifice. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi în general slabe, cu caracter local, se vor semnala în jurul datei de 14 noiembrie și posibil după 20 noiembrie.

La munte, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, de 5 – 10 grade ziua și 1 – 6 grade noaptea. Excepție vor face crestele de peste 1.800 de metri altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț în dimineața de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 13 – 14 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0