Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va înregistra o răcire accentuată în această săptămână, perioadă în care și probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare, după care valorile termice se vor apropiat treptat de normalul perioadei, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 16 – 29 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade. În următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16 – 17 grade, în jurul datei de 21 septembrie. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21 – 25 de grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură. În primele două nopți media minimelor termice va fi de 11 – 13 grade. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea, astfel încât până în data de 22 septembrie să se înregistreze 5 – 6 grade, iar până la sfârșitul intervalului de referință se estimează o creștere, spre medii regionale de 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade în prima zi de prognoză, până spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creștere, spre 7 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 17 – 19 septembrie, respectiv 24 – 29 septembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0