Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Vremea se va menţine relativ caldă în următoarele două săptămâni, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 22 august – 4 septembrie, emisă luni. După o vreme răcoroasă până pe 25 august, temperaturile vor creşte din nou, la nivelul întregii ţări, până la 30 de grade, la finalul acestei săptămâni. După 25 august, precipitaţiile îşi vor face apariţia doar izolat, mai ales în nord-vestul ţării şi la munte.

În Moldova, după ce maximele diurne vor scădea treptat, de la o medie regională de 32 de grade, până la 26 de grade în data de 25 august, în intervalul 26 – 30 august, vremea se va încălzi, până la o medie de 32 de grade. Apoi, temperaturile maxime vor marca o scădere treptată. Temperaturile nocturne vor scădea în intervalul 23 – 26 august de la o medie de 18 grade, până la 15 grade, apoi, până în data de 31 august, vor creşte cu aproximativ 2 grade. Până la finalul celei de a doua săptămâni, minimele nocturne vor ajunge din nou la o medie de 15 grade. Local vor fi averse în intervalul 22 – 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

În Dobrogea, vremea se va răcori de la o zi la alta până în data de 26 august, astfel încât mediile maximelor diurne vor scădea, de la 32 la 27 de grade. Între 27 şi 31 august se va produce o uşoară creştere până la o medie de 30 de grade, după care, până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile diurne vor scădea uşor, din nou. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 21 de grade în primele trei zile, apoi vor marca o scădere până la 18 grade în data de 26 august. În intervalul 27 august – 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variaţii nesemnificative, menţinându-se la valori de 18 – 19 grade. În primele trei zile, cu precădere în cursul după-amiezelor, local vor fi averse slabe, apoi vremea va fi în general frumoasă, cu o probabilitate foarte redusă pentru ploi.

La munte, în primele patru zile ale intervalului, temperaturile maxime nu vor avea modificări semnificative şi se vor situa la o medie de 18 grade, apoi vor creşte spre medii în jurul a 20 de grade, în perioada 28 august – 1 septembrie, după care vor marca o scădere uşoară. Temperaturile minime vor avea în medie valori de 12 grade, exceptând nopţile din perioada 24 – 27 august şi 3 – 4 septembrie când vor fi la medii de 9 – 10 grade. Marţi, 23 august, vor fi averse pe arii relativ extinse, local însemnate cantitativ. Ploi slabe şi pe spaţii restrânse vor apărea şi în restul intervalului, în special în zilele de 24 şi 25 august, precum şi în perioada 30 august – 4 septembrie.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0