Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Regimul termic va înregistra un trend descrescător al valorilor maxime, în următoarele două săptămâni, cu ușoare fluctuații care vor mai ridica temperaturile până la valori apropiate de 28 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare la începutul celor două jumătăți ale intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 2 – 15 septembrie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31 – 33 de grade, apoi se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade. În perioada 5 – 7 septembrie, valorile termice diurne vor crește ușor și vor ajunge în medie la 26 – 28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 – 15 septembrie se vor situa între 22 și 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopți. Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, dar și în perioada 9 – 12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30 – 31 de grade, după care în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori ușor, iar media va scădea spre 26 – 27 de grade. Ulterior, în 6 și 7 septembrie, valorile diurne vor crește ușor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24 – 25 de grade în perioada 10 – 15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 și 17 grade, exceptând primele nopți când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 19 – 20 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9 – 12 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 – 21 de grade, în primele două zile, spre 14 – 15 grade în perioada 10 – 15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 – 12 grade în primele nopții, până la 6 grade spre sfârșitul intervalului. În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate, în special în perioada 6 – 12 septembrie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0