Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va înregistra valori maxime ale temperaturilor în creștere, în următoarele două săptămâni, și, deși vor mai exista fluctuații ușoare, acestea vor avea valori în jurul a 30 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în jurul datei de 9 august, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 5 – 18 august, publicată luni.

În Moldova, până în data de 8 august, vremea se va încălzi. Astfel, media maximelor va fi în creștere de la 25 de grade, la 33 de grade, iar cea a minimelor de la 13 grade, până la 18 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere spre medii ale maximelor de 28 de grade și ale minimelor, de 15 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra din nou maxime, în medie, de 33 de grade și minime de 17 – 18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 27 – 28 de grade și ale minimelor în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și spre sfârșitul intervalului.

În Dobrogea, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului. Astfel, media maximelor va crește de la 26 de grade, la 28 – 29 de grade în jurul datei de 9 august. În restul intervalului, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila între 28 și 30 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor. Până în data de 10 august, temperaturile minime vor fi în creștere de la medii regionale în jurul a 16 grade, la medii de 19 – 20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, minimele termice vor avea ușoare variații, dar media acestora va fi în continuare de 19 – 20 de grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 15 august.

La munte, în general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0