Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Valorile termice nu vor avea variații majore în următoarele două săptămâni, însă temperaturile maxime vor scădea sub 30 de grade după câteva zile mai călduroase la început, în timp ce posibilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare spre finalul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 29 iulie – 11 august, publicată luni.

În Moldova, în primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade, apoi, până la finalul primei săptămâni, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 26 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 18 – 19 grade, se vor înregistra în primele patru dimineți, cele mai coborâte între 4 și 6 august când nu vor mai depăși 13 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 2 – 4 august.

În Dobrogea, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va crește spre 32 de grade în data de 31 iulie. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 22 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică de 16 – 17 grade în intervalul 4 – 6 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 18 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 1 – 4 august.

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august și 21 de grade în 30 și 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului celor două săptămâni. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0