Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va încălzi treptat în următoarele două săptămâni, cu maxime care vor ajunge din nou în jurul valorii de 30 de grade, în timp ce manifestări de instabilitate atmosferică sunt așteptate pe parcursul celei de-a doua săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul intervalul 15 – 28 iulie, publicată luni.

În Moldova, vremea, răcoroasă în primele zile, cu media maximelor între 21 și 28 de grade și a minimelor între 11 și 14 grade, se va încălzi treptat, asfel că în weekend se vor atinge în medie 28 – 31 de grade ziua și 15 – 17 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză nu va aduce schimbări semnificative sub acest aspect, astfel că maximele vor fi în medie de 29 – 30 de grade, iar minimele de 16 – 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în 15 și 16 iulie, dar și în intervalul 23 – 28 iulie.

În Dobrogea, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ în intervalul 15 – 24 iulie, astfel că valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24 – 25 de grade și vor ajunge la 30 – 31 de grade. Temperaturile minime vor crește de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 – 28 iulie vor avea doar variații ușoare în jurul acelorași valori. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalele 14 – 17 iulie și 24 – 28 iulie

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12 – 14 grade în primele zile și vor ajunge la 19 – 20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci ușor, dar valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în 15 și 16 iulie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0