Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

După două zile caniculare, temperaturile vor reveni la normalul acestei perioade, cu maxime medii sub 30 de grade, în timp ce probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi mai mare spre mijlocul primei săptămâni, dar și în cea de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 1 – 14 iulie, publicată luni.

În Moldova, după primele două zile caniculare, caracterizate de maxime termice a căror medie va atinge 35 – 36 de grade, vremea se va răcori, astfel încât între 4 și 14 iulie regimul termic va fi apropiat de cel normal, concretizat printr-o valoare mediată la scara întregii regiuni de aproximativ 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, pe 2 și 3 iulie, iar cele mai scăzute valori, de 15 – 16 grade, se vor înregistra în intervalul 4 – 14 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare spre jumătatea primei săptămâni și, din nou, după 9 iulie.

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va debuta cu vreme călduroasă, media regională a maximelor diurne va atinge 34 de grade în după-amiaza zilei de 2 iulie, dar ulterior vremea se va răcori, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic. Astfel, în intervalul 4 – 14 iulie, regimul termic se va menține constant și va fi caracterizat printr-o valoare medie a temperaturilor diurne de aproximativ 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul a 19 grade, marcând o scădere față de media de 21 de grade din dimineața zilei de 3 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare între 3 și 5 iulie, iar în restul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor fi ploi trecătoare.

La munte, valorile termice maxime vor fi ridicate la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când se va consemna o medie de 26 – 27 de grade, apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și, între 4 și 14 iulie, se vor situa în mod constant în jurul unei valori de 18 grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 10 grade, în medie, exceptând primele nopți ale intervalului, când nu vor scădea sub o valoare medie în jurul a 16 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse acestea se vor semnala în intervalele 3 – 5 iulie și, respectiv, 10 – 14 iulie.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0