Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, călduroasă în general, dar cu o răcire spre 24 de grade la finalul primei săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare la începutul și spre sfârșitul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 24 iunie – 7 iulie, publicată luni.

În Moldova, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31 – 33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârșitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28 – 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni și din nou spre sfârșitul intervalului.

În Dobrogea, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30 – 31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25 – 26 de grade. Ulterior, temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29 – 30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15 – 16 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.

La munte, valorile termice maxime vor avea valori medii în creștere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creștere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 și 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0