Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va încălzi treptat pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu valori maxime medii ale temperaturilor în jurul a 30 de grade, în timp ce precipitații sunt așteptate să cadă aproape în fiecare zi, în special la începutul celei de-a doua săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 10 – 23 iunie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 și 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, iar mediile maximelor vor ajunge la valori de 28 de grade și se vor menține așa până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative în prima jumătate a intervalului, se vor situa în jurul a 17 grade, apoi vor scădea ușor spre 15 – 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în intervalul 17 – 20 iunie.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 – 17 iunie, când valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade. În restul intervalului regimul termic diurn va depăși doar ușor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 – 19 iunie. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

La munte, în prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că în weekend media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 11 – 13 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte ușor, cu medii de 1 – 2 grade față de intervalul anterior atât la maxime cât și la minime. Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0