Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, cu zile călduroase, dar și perioade mai răcoroase, în timp ce ploile vor reveni de la finalul primei săptămâni, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie valabilă pentru intervalul 27 mai – 9 iunie, publicată luni.

În Moldova, în primele trei zile media temperaturii maxime va fi de 28 de grade, iar din data de 30 mai temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât media va scădea până spre 21 de grade în data de 2 iunie. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 – 26 de grade. Până în data de 1 iunie, minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 15 grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea ușor, până la 12 grade în data 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere spre valori de 13 – 14 grade, în medie. Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată în intervalul 30 mai – 5 iunie.

În Dobrogea, la începutul intervalului temperatura aerului va crește ușor, de la o medie a maximelor de 24 de grade în data de 28 mai, la o medie în jurul a 26 de grade în zilele de 29 și 30 mai. Ulterior, variațiile termice nu vor fi semnificative și, până la sfârșitul intervalului de prognoză,

temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, în medie regională. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 30 mai, spre 17 grade. Apoi acestea vor scădea treptat, spre medii de 15 grade, ce se vor menține până în data de 5 iunie. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor crește din nou până la medii regionale de 17 grade. După data de 1 iunie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

La munte, la începutul intervalului, temperaturile vor avea valori maxime, în medie, de 17 – 18 grade și minime de 9 – 10 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 2 iunie vor fi medii ale temperaturilor maxime de 12 – 13 grade și de 5 – 6 grade ale minimelor. Apoi, tendința va fi de încălzire, până spre medii ale maximelor de 15 – 16 grade și medii ale minimelor, în medie de 7 – 8 grade, la sfârșitul intervalului. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință, iar local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0