Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Intervalul următoarelor două săptămâni va debuta din punct de vedere meteorologic cu o răcire accentuată a vremii, după care, spre finalul primei săptămâni, maximele vor reveni la valori normale pentru această perioadă, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista pe parcursul întregului interval, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 6 – 19 mai.

În Moldova, în primele două zile de prognoză vremea se va răci accentuat, la început în nord, apoi și în restul regiunii, iar marți, 7 mai, media temperaturilor maxime va fi de cel mult 10 – 11 grade, cu mult mai mică decât în mod normal la această dată. Până joi, 9 mai, se va încălzi, în medie cu 8 grade, apoi mediile maximelor termice vor oscila în general între 18 și 20 de grade. În scădere semnificativă vor fi și temperaturile minime, astfel încât în dimineața zilei de joi, 9 mai, media va fi de 4 grade. În 10 mai, dimineața, media minimelor termice va fi de 8 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Vor fi averse pe arii mai extinse în zilele de 6 și de 7 mai și din nou după data de 9 mai.

La munte, media temperaturilor maxime va scădea de la 9 grade, în ziua de 6 mai, până spre 2 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere, astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor oscila în medie între 6 și 10 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, vor tinde spre 12 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 și 3 grade, exceptând nopțile din perioada 7 – 9 mai, când media acestora se va situa sub pragul de îngheț spre -3 – -1 grad. Temporar va ploua în cea mai mare a intervalului, iar în cursul zilei de 6 mai și în noaptea de 6 spre 7 mai cantitățile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ se vor semnala și în perioada 12 – 14 mai. De asemenea, începând din noaptea de 6 spre 7 mai și pe parcursul zilei de 7 mai, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0