Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Intervalul următoarelor două săptămâni va debuta din punct de vedere meteorologic cu o răcire accentuată a vremii, după care, spre finalul primei săptămâni, maximele vor reveni la valori normale pentru această perioadă, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista pe parcursul întregului interval, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 6 – 19 mai.

În Moldova, în primele două zile de prognoză vremea se va răci accentuat, la început în nord, apoi și în restul regiunii, iar marți, 7 mai, media temperaturilor maxime va fi de cel mult 10 – 11 grade, cu mult mai mică decât în mod normal la această dată. Până joi, 9 mai, se va încălzi, în medie cu 8 grade, apoi mediile maximelor termice vor oscila în general între 18 și 20 de grade. În scădere semnificativă vor fi și temperaturile minime, astfel încât în dimineața zilei de joi, 9 mai, media va fi de 4 grade. În 10 mai, dimineața, media minimelor termice va fi de 8 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Vor fi averse pe arii mai extinse în zilele de 6 și de 7 mai și din nou după data de 9 mai.

La munte, media temperaturilor maxime va scădea de la 9 grade, în ziua de 6 mai, până spre 2 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere, astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor oscila în medie între 6 și 10 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, vor tinde spre 12 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 și 3 grade, exceptând nopțile din perioada 7 – 9 mai, când media acestora se va situa sub pragul de îngheț spre -3 – -1 grad. Temporar va ploua în cea mai mare a intervalului, iar în cursul zilei de 6 mai și în noaptea de 6 spre 7 mai cantitățile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ se vor semnala și în perioada 12 – 14 mai. De asemenea, începând din noaptea de 6 spre 7 mai și pe parcursul zilei de 7 mai, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0