Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va intra într-un proces treptat de încălzire în următoarele două săptămâni, cu maxime care vor ajunge și la 22 de grade în primul weekend, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 22 aprilie – 5 mai, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână temperatura aerului va marca o creștere, astfel încât maximele diurne vor atinge 22 de grade pe 26 aprilie, pornind de la o valoare medie regională de 12 grade în prima zi de prognoză. Apoi, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 20 – 21 de grade, posibil ușor mai ridicate în zilele de 30 aprilie și 1 mai. Temperaturile nocturne vor fi și ele în creștere treptată, de la 3 – 4 grade în primele două zile la 8 grade, în medie regională, în data de 27 aprilie. Ulterior acestei date, regimul termic nu se va modifica semnificativ. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului și în perioada 27 aprilie – 5 mai.

În Dobrogea, tendința temperaturii aerului va fi de creștere în cea mai mare parte a intervalului de referință. În medie, maximele diurne se vor încadra între 13 și 18 grade în prima săptămână și între 19 și 21 de grade în cea de-a doua. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce privește regimul termic nocturn; temperatura aerului va crește, de la 6 grade la începutul intervalului, până spre 10 – 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată după data de 27 aprilie

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal în primele două zile ale intervalului de referință și se vor înregistra valori termice diurne în medie de 4 – 5 grade, apoi se va încălzi de la o zi la alta, până în data de 26 aprilie, când sunt prognozate temperaturi maxime de până la 14 grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea ușor și până spre finalul intervalului maximele diurne se vor încadra între 10 și 12 grade. Până în data de 24 aprilie, temperatura minimă va fi negativă și se va situa, în medie, între -2 și 0 grade. După această dată, temperatura aerului va crește treptat, cu ușoare fluctuații termice și se va încadra în general între 2 și 4 grade. Local și temporar vor fi precipitații, iar cel mai probabil în 22 și 23 aprilie, iar după data de 27 aprilie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când doar izolat și trecător vor fi precipitații. Acestea vor fi mixte în special în primele două zile ale intervalului de referință, iar în rest va ploua.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0