Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Meteorologii prognozează o răcire a vremii în următoarele două săptămâni, în întreaga țară, în timp ce ploile își vor face apariția aproape în fiecare zi, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 8 – 21 aprilie, publicată luni.

În Moldova, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 – 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 0 grade în 16 aprilie, iar ulterior va crește, până la finalul intervalului de prognoză, spre 4 – 5 grade. Temporar vor fi precipitații, predominant ploi în general slabe, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalele 9 – 11 și 12 – 14 aprilie.

La munte, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 – 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12 aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creștere și la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 9 – 14 aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0