Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea pentru următoarele două săptămâni se anunţă una în încălzire, cu valori în general mai mari decât cele normale pentru această dată, dar și cu posibilități de precipitații pe parcursul ambelor săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 11 – 24 martie, publicată luni.

În Moldova, media temperaturilor maxime va fi de 7 – 9 grade până în data de 15 martie, valori apropiate de normalul termic al perioadei. În intervalul 16 – 18 martie, vremea se va încălzi, astfel încât această medie va atinge 18 – 19 grade. Ulterior, deși în ușoară scădere, media temperaturilor maxime, de 12 – 14 grade, va fi ușor mai ridicată decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -1 și 4 grade, exceptând noaptea de 13 martie, când această medie va fi de -3 grade. Se vor semanala precipitații predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai mare în intervalele 11 – 12 martie și 14 – 16 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, în intervalul 11 – 16 martie, media temperaturilor maxime va fi apropiată de 0 grade, dar între 17 și 19 martie aceasta va crește spre 5 – 6 grade. Apoi, maximele termice vor scădea ușor, însă media lor se va menține destul de ridicată pentru această regiune, fiind de 3 – 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și 0 grade, exceptând noaptea de 13 martie, când această medie se va situa în jurul a -9 grade. Temporar se vor semnala precipitații, predominant ninsori în intervalele 11 – 12 martie și 14 – 16 martie și mixte, local, în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0