Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea își va păstra caracterul oscilant pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă cu medii ale temperaturilor maxime pozitive, care pot urca și până la 14 grade în cea de-a doua săptămână, în timp ce posibilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va exista pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 25 februarie – 10 martie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va înregistra oscilații de la un interval la altul, respectiv o scădere până la 4 grade pe 27 februarie, apoi o creștere în intervalul 28 februarie – 1 martie până la 10 – 12 grade și din nou o scădere, spre valori de 5 – 6 grade, în zilele de 2 și 3 martie. În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade, exceptând nopțile din 26 februarie și 3 martie, care vor avea o medie în jur de -3 grade. Vor fi precipitații slabe în intervalul 26 – 27 februarie, dar local și în unele zilele ale intervalului 1 – 10 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad. Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26 – 27 februarie și 1 – 3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0