Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va păstra valori maxime pozitive în următoarele două săptămâni, cu temperaturi ușor mai ridicate la finalul primei jumătăți a intervalului, în timp ce probabilitatea de de apariție a precipitațiilor va fi redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 4 – 17 februarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că în ziua de 11 februarie vor fi maxime a căror medie va reveni la 8 – 9 grade. Din 12 februarie se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade. Media minimelor termice va fi pozitivă în primele două dimineți, apoi va avea variații în general între -1 și -5 grade. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână și local și temporar în cea de a doua.

La munte, valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5 – 6 grade la începutul intervalului, până spre valori între -3 și -2 grade în ultimele zile de prognoză. Aceeași tendință o vor avea și  temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineață, până la valori între -9 și -8 grade în ultima. Vor fi precipitații în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0