Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Pentru următoarele două săptămâni, meteorologii prognozează o încălzire a vremii pentru prima jumătate a intervalului, urmată de o ușoară răcire în cea de a doua, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista atât la mijlocul primei săptămâni, cât și pe parcursul celei de a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorolgie pentru intervalul 28 ianuarie – 10 februarie, publicată luni.

În Moldova, intervalul va debuta cu o ușoară încălzire, astfel încât de la o medie regională a valorilor maxime de 2 grade se va ajunge la 4 – 5 grade, medie care se va menține fară variații semnificative până pe 4 februarie. După această dată este prognozată o răcire treptată, iar media valorilor maxime va scădea la 0 grade. Aproximativ aceeași evoluție va fi de interes și pentru regimul nocturn al temperaturilor: pentru prima jumătate a intervalului, media minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar după 5 februarie va scădea treptat, până spre valori între -6 și -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 29 – 31 ianuarie, dar și după data de 4 februarie.

La munte, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fi de 2 – 4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între -4 și -2 grade, în medie. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de -4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, între -9 și -8 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31 ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0