Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va încadra în normalul acestei perioade, în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie, publicată luni.

În Moldova, până spre sfârșitul acestei luni, temperatura aerului va avea variații de la un interval la altul, totuși majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, respectiv între -2 și 1 grad, maxime mai ridicate fiind posibile în jurul datei de 25 ianuarie, și cu precădere în sudul regiunii. În privința regimului termic nocturn sunt estimate valori peste cele normale în această lună, între -4 și 2 grade, mediat regional. Deși având încă un grad mare de incertitudine, estimările pentru finalul lui ianuarie și începutul lunii februarie indică un ecart termic mediu apropiat de cel climatologic specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitații slabe și local moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi mai mare în intervalul 23-25 ianuarie.

La munte, deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte a intervalului, în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime între -6 și -2 grade, minime între -12 și -7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie între -8 și -4 grade). Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 ianuarie, când vor predomina ninsorile, dar vor fi și precipitații mixte, local moderate și însemnate cantitativ.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0