Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Temperaturile care se vor înregistra în următoarele două săptămâni vor avea valori în general pozitive, chiar mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, după data de 15 decembrie, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 10 – 23 decembrie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale acestei perioade din an, cu maxime de 0 – 5 grade și minime între -6 și -2 grade, în medie regională, temperaturi mai mici fiind posibile în nopțile din perioada 13 – 15 decembrie. Pentru cea de-a doua parte a intervalului de referință sunt estimate temperaturi în creștere, cu o probabilitate relativ mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie.  Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare după data de 15 decembrie, cu toate acestea și în prima săptămână se vor semnala ploi, lapoviță sau ninsori, însă doar trecătoare și pe spații restrânse.

La munte, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană și vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1.600 de metri. Minimele nocturne vor coborî spre o medie între -14 și -12 grade. Estimările prognostice indică după data de 16 decembrie o creștere de temperatură, ce va determina, cu probabilitate relativ mare, un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitațiile (predominant ninsori în prima parte a intervalului, apoi mixte) se vor semnala local, vor avea caracter temporar și, în general, vor fi slabe cantitativ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0