Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Prima jumătate a lunii decembrie va aduce temperaturi schimbătoare de la o săptămâna la alta, cu valori pozitive în prima săptămână, apoi negative după data de 10 decembrie, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare la începutul săptămânii următoare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 3 – 16 decembrie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații termice în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care în medie vor oscila între 2 și 5 grade și minime cuprinse, în general, între -4 și 0 grade. După data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4 – 5 grade, până spre valori negative între -4 și -2 grade la finalul intervalului. Nopțile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la -8 grade. Probabilitate pentru precipitații va crește după 4 decembrie, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 9 – 12 decembrie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura medie diurnă va avea variații. Astfel, în zilele de 3 și 4 decembrie se vor înregistra 3 grade, apoi temperatura va scădea până la -1 grad și se va menține constantă în intervalul 5 -7 decembrie, urmând ca pe 8 decembrie să se atingă o medie de 1 grad. Începând de pe 9 decembrie, temperatura maximă medie va marca o scădere treptată până la -7 grade, în zilele de 13 și 14 decembrie, apoi, până la sfârșitul intervalului, va crește până la -5 grade. Și temperatura minimă nocturnă va avea variații în prima săptămână, astfel că media va fi cuprinsă între -7 și -2 grade, însă după 9 decembrie nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să scadă spre valori între -12 și -10 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, însă cantități mai însemnate vor fi posibile în intervalul 8 – 12 decembrie.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0