Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea caldă de la începutul săptămânii va face loc, treptat, unor zile cu temperaturi caracteristice acestei luni, astfel că maximele vor scădea până la valori de 13 – 14 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe parcursul celei de-a doua săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 15 – 28 octombrie, publicată luni.

În Moldova, în primele trei zile vremea va fi caldă, apoi va avea loc un proces de răcire ce va dura până în data de 23 octombrie, după care regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15 – 17 octombrie vor fi temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13 – 14 grade. Temperaturile minime vor fi în general în creștere pe parcursul primei săptămâni, când vor avea valorii medii cuprinse între 6 și 9 grade, după care vor scădea spre 4 – 5 grade, în medie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 – 28 octombrie.

La munte, în intervalul 15 – 18 octombrie, temperatura medie diurnă va fi de 14 – 15 grade. Ulterior acestui interval, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile nu vor fi semnificative. Minimele vor crește ușor și treptat până spre medii de 5 – 6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va răci treptat, până spre valori medii între -2 și 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 20 – 28 octombrie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0