Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea nu va suferi modificări semnificative în următoarele două săptămâni, menținându-se în general frumoasă, cu temperaturi ce vor mai urca până la 21 de grade în prima săptămână, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în ultima parte a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 8 – 21 octombrie.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor crește spre o medie de 9 – 10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 – 16 octombrie aceasta va scădea până la 5 – 6 grade, dar ulterior se preconizează o creștere de 2 grade. Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

La munte, vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0