Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Regimul termic pentru următoarele două săptămâni nu va suferi modificări semnificative și își va păstra tendința de răcire, deși vor exista maxime de 23 de grade în prima miercuri, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor, reduse cantitativ, va fi mai mare la mijlocul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 1 – 14 octombrie, publicată luni.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, vremea va fi încă răcoroasă, cu temperaturi de 18 grade ziua și 4 grade noaptea, apoi se va încălzi, iar pe 3 octombrie se vor înregistra maxime de 23 de grade și minime de 9 – 10 grade. Răcirea care va urma va determina, în următoarele două zile, medii termice de 16 grade la valorile maxime și 5 grade la valorile minime. Vor urma alte două zile cu temperaturi ceva mai ridicate, 19 grade și, respectiv 7 grade, iar în cea de a doua săptămână regimul termic nu va mai avea variații semnificative și se va concretiza prin maxime de 16 – 18 grade și minime de 5 – 6 grade, în medie. Probabilitatea pentru ploi izolate și slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 1, 7 și 8 octombrie, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză va fi extrem de redusă.

La munte, în intervalul 1 – 7 octombrie, regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin oscilații ale valorilor de temperatură, atât diurne, cât și nocturne. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 4 grade. După 8 octombrie, valorile termice se vor menține relativ constante, în jurul unor medii de 10 grade ziua și 1 – 2 grade noaptea, caracterizând o vreme apropiată de normal pentru această perioadă. Ploi slabe, locale, se vor semnala pe 7 – 8 octombrie, iar în rest probabilitatea pentru precipitații se va menține scăzută și doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0