Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cod galben de caniculă, miercuri și joi
Instabilitate atmosferică şi ploi însemnate, de sâmbătă până luni
Avertizare de caniculă pentru joi. Sfaturile medicilor pentru perioadele cu temperaturi extreme

 

prognoza-meteo-680x365Prognoza întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 18-31 iulie, publicată luni, relevă faptul că, în prima săptămână, regimul termic va fi unul în creştere de la o zi la alta, urmând ca, în intervalul 24-27 iulie, să se instaleze un grad accentuat de instabilitate atmosferică. Vremea va fi în general frumoasă, dar cu episoade de precipitaţii şi descărcări electrice, cu temperaturi maxime, dar şi minime destul de fluctuante, la nivelul întregii ţări.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că, pornind de la valori mult mai mici decât cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 21-24 de grade şi ale minimelor de 13-15 grade), se va ajunge, în perioada 23-24 iulie, la o vreme călduroasă, cu temperaturi diurne de 30-32 de grade şi nocturne de 16-18 grade. În perioada 25-27 iulie se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 27-29 de grade, urmând ca, ulterior, temperaturile să atingă valori de 30-32 de grade, ca medie regională, posibil chiar mai ridicate către sfârşitul lunii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în perioada 25-28 iulie.

În Dobrogea, în perioada 19-22 iulie, regimul termic va fi caracterizat de valori medii de 26-28 de grade, ziua, şi între 17-19 grade, noaptea. Ulterior, temperaturile vor fi în creştere şi se vor menţine, în general, între 29 şi 31 de grade, fiind posibile chiar şi intervale mai călduroase, cel mai probabil în zilele de 23 şi 24 iulie şi, din nou, spre sfârşitul lunii. În tot acest interval, media valorilor nocturne va fi de 19-21 de grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi, în general, redusă, dar totuşi ploi locale se pot semnala în zilele de 25 şi 26 iulie.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme răcoroasă, caracterizată prin valori diurne de 14-18 de grade şi nocturne de 6-9 grade, în medie. Ulterior, va predomina o vreme caldă, cu temperaturi maxime de 19-23 de grade şi minime de 10-14 grade, în medie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în perioada 24-26 iulie, când aversele vor fi frecvente şi mai însemnate cantitativ. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe suprafeţe restrânse şi vor fi, în general, slabe.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!