Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

În următoarele două săptămâni, temperaturile se vor menține, în general, în limitele normale ale perioadei, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 27 august – 9 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 27 august – 2 septembrie temperaturile maxime vor avea variații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 27 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 28 și 31 august, precum și pe 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn se va menține constant și se va caracteriza prin valori medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 26 de grade, până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. Pe 28 august se vor semnala averse la nivel local, iar pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză se estimează că probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi mai ridicată după data de 2 septembrie.

În Dobrogea, în prima săptămână a intervalului de prognoză temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezilor. Ulterior, în intervalul 3 – 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare variații pe parcursul celor două săptămâni ale prognozei, dar tendința generală va fi de scădere, de la aproximativ 20 de grade la început, spre 17 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar în cea de a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade. În intervalul 27 august – 2 septembrie, temperaturile minime vor marca o scădere de la 12 grade în data de 27 august până spre 9 grade pe 30 august, apoi vor crește treptat de la o zi la alta, până la 11 grade pe 1 și 2 septembrie. În cea de a doua săptămână de prognoză, temperaturile nocturne se vor menține constante, în jurul unor valori medii de 8 – 9 grade. Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0