Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Vremea se menține în general călduroasă în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare doar în primele zile ale intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie penrtu perioada 6 – 19 august, publicată luni.

În Moldova, în prima zi a intervalului de prognoză se va înregistra o medie regională a maximelor de aproximativ 30 de grade, însă pe 7 august vremea se va răcori ușor și temperaturile diurne vor scădea spre o valoare medie de 27 de grade. Ulterior vor crește din nou, spre 29 de grade în intervalul 8 – 10 august, iar din 11 august și până la finalul celei de a doua săptămâni se vor menține constant în jurul a 30 – 31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade la începutul intervalului, apoi vor marca o scădere și între 8 și 14 grade vor fi de 15 – 16 grade, iar ulterior vor crește din nou spre 18 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere pe data de 6 august, când vor fi ploi pe arii mai extinse, dar și după 14 august, când însă ploile se vor semnala doar izolat.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar și în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 – 31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 și 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28 – 29 de grade. Minimele nocturne vor scădea ușor și treptat, de la 20 – 21 de grade la începutul intervalului spre 17 – 19 grade între 9 și 14 august, pentru ca ulterior, până la finalul celei de a doua săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă.

La munte, temperatura aerului, atât cea diurnă, cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 6 și 7 august și, din nou, în intervalul 14 – 19 august.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0