Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Regimul termic nu va suferi modificări substanțiale în următoarele două săptămâni, înregistrându-se o ușoară încălzire, până la valori de 30 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista în fiecare zi, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 9 – 22 iulie, publicată luni.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 12 iulie, când media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. În următoarele două zile va scădea cu aproximativ 3 grade, apoi până în 18 iulie nu se va mai modifica semnificativ. O ușoară încălzire se va resimți din nou, după data de 20 iulie. În cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16 – 17 grade.  Vor fi condiții de ploaie în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile și după data de 15 iulie.

În Dobrogea și pe litoral, valorile termice vor fi în creștere până în jurul datei de 13 iulie, când media maximelor va fi de 30 de grade, iar a minimelor de 21 de grade. În următoarele patru zile temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel că în data de 17 iulie se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 28 de grade și a minimelor de 19 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variații importate. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele zile și după data de 16 iulie.

La munte, vremea se va încălzi ușor și treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0