Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

După o săptămână cu vreme răcoroasă, temperaturile vor fi în creștere la începutul lunii iulie, în timp ce probabilitatea apariției precipitațiilor va fi ridicată spre sfârșitul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 25 iunie – 8 iulie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână, mai ales la început, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor în jurul a 25 de grade. Minimele vor fi în creștere, de la valori de 11 – 13 grade, la valori de 15 – 16 grade, până în data de 30 iunie. În primele două zile ale lui iulie va fi o ușoară răcire, apoi valorile termice vor crește și vor caracteriza o vreme normală, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade și ale minimelor de 14 – 17 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse, mai importante cantitativ, va fi ridicată între 27 și 30 iunie. În restul intervalului se mențin condiții pentru averse slabe, izolate.

În Dobrogea și pe litoral, în prima jumătate a intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne ce va oscila în jurul a 26 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iulie, iar media acestora va fi de 27 – 29 de grade. Media valorilor nocturne, pe toată durata intervalului, va avea variații între 16 și 19 grade. În intervalul 26-30 iunie, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ, pe arii extinse, va fi ridicată. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

La munte, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor diurne se va menține în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârșitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie. Regimul termic nocturn va avea o tendință de creștere în prima săptămână, de la o valoare medie de 4 grade la început, spre 9 – 10 grade în jurul datei de 30 iunie, apoi temperaturile minime vor marca o scădere, spre 7 grade în jurul datei de 2 iulie, pentru ca ulterior să crească din nou spre valori normale climatologic la finalul celei de a doua săptămâni, când vor fi temperaturi nocturne de 10 – 11 grade, în medie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 27 și 30 iunie acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0