Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Ger după data de 5 ianuarie
Codul portocaliu de ger, prelungit până vineri seară. Minime anunțate de -25 de grade

 

prognoza-meteo-680x365Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 11 – 24 iulie, publicată luni, urmează două săptămâni cu vreme călduroasă, la nivelul întregii ţări, cu perioade de caniculă, dar şi cu weekenduri în care posibilitatea apariţiei precipitaţiilor va fi mai mare, mai ales în vestul şi sudul ţării.

În Moldova, în perioada 11-14 iulie, vremea va fi călduroasă, local caniculară, procesul de încălzire resimţindu-se şi la valorile nocturne, a căror medie va creşte de la 14 la 18 grade. Între 15 şi 18 iulie, zilele vor fi caracterizate de temperaturi maxime, în medie, de 24 – 26 de grade, iar nopţile şi dimineţile vor fi răcoroase, cu minime a căror medie regională va fi de 13 – 15 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va redeveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 30 – 32 de grade, iar cele ale minimelor se vor încadra ecartului 15 – 19 grade. Pentru 14-19 iulie şi 22-24 iulie se estimează o accentuare a instabilităţii atmosferice.

În Dobrogea, în perioada 11-14 iulie, vremea va fi călduroasă, devenind local caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 33 de grade, procesul de încălzire resimţindu-se şi la valorile nocturne, a căror medie va creşte de la 17 la 20 de grade. Între 15 şi 18 iulie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 25 – 29 de grade, iar nopţile şi dimineţile vor avea minime termice a căror medie regională va fi de 16 – 18 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va redeveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime urcând la 31 – 32 de grade, iar cele ale minimelor situându-se între 17 şi 21 de grade. Între 15-18 iulie şi spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni va creşte probabilitatea de apariţie a averselor.

La munte, în perioada 11-14 iulie, procesul de încălzire a vremii se va concretiza prin creşterea mediei temperaturilor maxime de la 21 la 24 de grade, iar temperaturile minime vor creşte şi ele, în medie, de la 9 la 14 grade. Între 15 şi 18 iulie vremea va fi răcoroasă, astfel încât zilele vor fi caracterizate de temperaturi, în medie, de 13 – 16 grade, iar nopţile şi dimineţile vor avea minime a căror medie va fi de 6 – 9 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 20 – 21 de grade, iar cele ale minimelor situându-se între 8 şi 12 grade. Intervalele 14-19 iulie şi 22-24 iulie vor avea o instabilitate atmosferică accentuată, cu averse, izolat însemnate cantitativ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!