Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în primele două săptămâni ale noului an

Cum va fi vremea în primele două săptămâni ale noului an

Dimensiune text

 

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de maxime în general pozitive ale temperaturilor, valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă urmând a se înregistra și în timpul nopților, în vreme ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 30 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, publicată luni.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1 – 4 grade. În 31 decembrie, dar și în jurul datelor de 4 și 8 ianuarie, maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4 – 6 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5 – -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

La munte, zilele de 31 decembrie, 3 și 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge și valori pozitive în masivele vestice, dar și la altitudini de sub 1.400 de metri în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an și vor fi, în medie, de -5 – -2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10 – -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere începând din data de 6 ianuarie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0