Prima paginăSocial

Cum va fi vremea de Sărbători

Cum va fi vremea de Sărbători

Dimensiune text

Meteorologii prognozează o vreme cu maxime termice pozitive în următoarele două săptămâni – chiar deosebit de cald de Crăciun –, în timp ce precipitații sunt așteptate pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 21 decembrie – 3 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, vremea se va încălzi treptat în primele patru zile, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1 – 2 grade și minime în jurul a -4 grade. Între 28 decembrie și 3 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3 – 5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în intervalul 23 – 27 decembrie, când izolat pot fi însemnate cantitativ.

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat prin valori termice negative, de -2 – -1 grad, ziua și -6 grade, noaptea. Apoi vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 25 decembrie vor fi valori termice maxime de 4 grade și minime de 0 grade. Un proces de răcire va surveni ulterior și va conduce, pe 26 – 27 decembrie, la înregistrarea unei medii termice diurne de -5 – -4 grade și nocturne de -10 grade. Între 28 decembrie și 3 ianuarie vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime de -2 – 0 grade și a celor minime de -7 – -6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în intervalul 24 – 26 decembrie acestea vor fi, local, mai însemnate cantitativ.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0