Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

 

Vremea va fi rece în următoarele două săptămâni, iar meteorologii estimează precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zilele premergătoare Crăciunului, precum şi în ultima zi din an, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 18 – 31 decembrie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime între -1 și 4 grade și minime între -7 și -3 grade, mediat pe regiune. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2 – 8 grade, nopțile rămânând destul de reci și doar la sfârșitul de an ar putea să fie posibilă o nouă scădere de temperatură. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, exceptând intervalul 22 – 23 decembrie, când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații mixte.

La munte, va fi o vreme rece în cursul primei săptămâni, când sunt de așteptat valori negative pe timpul zilei (în medie între -9 și -3 grade) și ger noaptea, cu un ecart termic mediu între -15 și -8 grade. Din 25 decembrie se estimează o încălzire ușoară de la o zi la alta, până la temperaturi maxime între -4 și 2 grade și minime între -10 și -4 grade, în medie. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 22 – 23 decembrie. Prezentele estimări indică pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, predominant sub formă de ninsoare.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0