Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Articol publicat în data de: mie, 11 Oct 2017



Cum va arăta sala de festivități a Primăriei Roman

 

Reprezentanții administrației publice locale și-au propus, încă de anul trecut, să reabiliteze clădirea în care funcționează Primăria municipiului Roman, proiect ce urma să cuprindă și o modernizare a sălii de festivități de la parterul instituției. Un proiect în acest sens a fost gândit, el cuprinzând în special și anveloparea termică a clădirii, însă deoarece Primăria este proprietar doar pe o parte a imobilului, proiectul nu a putut fi depus pentru accesarea de fonduri europene.

Primarul Lucian Micu spune că Ministerul Justiției, care are în subordine Judecătoria, și-a dat avizul pentru începerea lucrărilor, însă Ministerul de Finanțe, care are ANAF-ul, a refuzat. În aceste condiții, proiectul a picat și inclusiv termenul de depunere a documentației a expirat. Opțiunea a doua a rămas aceea ca investiția, măcar pe ceea ce înseamnă sala de festivități a instituției, să se facă din bugetul local.

„Ne-am dorit să reabilităm clădirea Primăriei printr-un proiect finanțat din fonduri europene, dar nu am primit acceptul Ministerului de Finanțe, coproprietar. În aceste condiții, am decis să renovăm cu forțe proprii sala de festivități de la parterul clădirii. Arhitecții Primăriei au realizat un proiect ce va schimba în integralitate spațiul, conferindu-i multiple posibilități, de la găzduirea unor ședințe, dezbateri publice, întâlniri cu cetățenii și până la organizarea de manifestări cultural-artistice. Noua sală va avea o scenă prevăzută cu ecran de proiecție, în sală vor fi scaune confortabile și dotarea va presupune un sistem de sonorizare performant. Romanul are nevoie de spații moderne în care să se desfășoare cât mai multe activități”, a precizat primarul Lucian Micu.

Sala de festivități este folosită în special pentru a ține ședințele cu asociațiile de proprietari, dar și pentru diferite evenimente artistice, însă imaginea actuală este una dezolantă, scaunele din lemn fiind inconfortabile, pereții fiind decojiți, iar parchetul este și el deteriorat. În plus, balconul nu poate fi folosit, el fiind mai degrabă utilizat acum pe post de magazie.

Autoritățile spun că vor să realizeze o sală în care inclusiv elevii din licee să poată organiza diferite activități, mai ales că sala Casei de Cultură este, la rândul ei, improprie. Conform autorităților, imaginile cu modul în care va arăta sala nu sunt exacte, urmând a se utiliza alte culori, însă, de principiu, aspectul va fi mult îmbunătățit.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close