Prima paginăSocial

Cum se va relua examinarea pentru obținerea permisului auto

Cum se va relua examinarea pentru obținerea permisului auto

Dimensiune text

 

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, începând cu data de luni, 18 mai, se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții – carantinate, arată un comunicat al instituției.

„Prioritatea noastră este creșterea capacității de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență”, precizează reprezentanții DRPCIV.

În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un județ la altul, sens în care se recomandă consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituției, www.drpciv.ro . Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5 – 10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

În ceea ce privește activitatea de examinare, reprezentanții DRPCIV preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență  (cu prioritate pentru candidați afectați de masurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau de expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități: programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare; programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă, reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor  pentru proba practică.

„În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului: utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați, cât și pentru examinatori; dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 metri; evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători) – accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto; desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială”, mai precizează comunicatul DRPCIV.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0