Prima paginăEconomie

Cum se obține de la APM Neamț viza anuală a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu

Cum se obține de la APM Neamț viza anuală a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu

Dimensiune text

 

În Monitorul Oficial Partea I  nr . 495, din data de 11 iunie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 1150/2020 al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu (AM) și autorizației integrate de mediu (AIM), care va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării, informează Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Neamț.

Scopul aplicării vizei anuale este acela de a confirma faptul că titularul desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisă AM sau AIM şi că nu au intervenit modificări care să afecteze condiţiile stabilite prin actele de reglementare.

Obţinerea vizei anuale este obligatorie atât pentru AM și AIM emise înainte de intrarea în vigoare a ordinului, cât şi pentru cele emise după intrarea acestuia în vigoare. Termenul în care titularul activităţii solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile şi de minimum 60 de zile înainte de ziua şi luna corespunzătoare zilei şi lunii în care a fost emisă autorizaţia pe care acesta o deţine.

Pentru obţinerea vizei anuale, titularul activităţii este obligat să solicite aplicarea vizei anuale la APM Neamț, prin depunerea următoarelor documente: cerere și declaraţie pe propria răspundere că desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisă autorizaţia/autorizaţia integrată de mediu (modele anexate la ordin), raportul anual de mediu şi/sau raportările menţionate în actele de reglementare și dovada achitării tarifului (100 de lei pentru AM, respectiv 300 de lei pentru AIM).

„Pentru solicitările transmise în termen mai scurt decât cel specificat (60 de zile), APM Neamț acceptă solicitarea, dar suspendă actul de reglementare pe o perioadă echivalentă cu perioada de întârziere și informează Garda Naţională de Mediu. Pe perioada suspendării autorizației este interzisă desfășurării activității”, a precizat directorul executiv al APM Neamț, Iulian Jugan.

 

Foto: Sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0