Cum să alegi un espressor de cafea

Cum să alegi un espressor de cafea

Dimensiune text

 

 

În cazul în care diminețile nu sunt atât de ușoare pe cât credeai, poate ar fi cazul să iei în calcul un espressor de cafea. Dacă nu te-ai gândit la asta până acum, primul pas pe care trebuie să îl faci este să eviți căutările după termenul „expresor” de cafea. Espresso – espressor. Însă ce tip ți se potrivește? Ce capacitate trebuie să aibă? Cu râșniță sau fără?

Aceste răspunsuri te vor ajuta să identifici principalele avantaje și dezavantaje ale unui espressor de cafea care să se plieze dorințelor tale, să se încadreze în bugetul alocat și să îți ofere zilnic o cafea de care să fii cât mai mulțumit.

Începe, în primul rând, prin a te întreba ce îți dorești de la un espressor. Ce tip de cafea îți dorești să prepare? Espresso? Cafe latte? Cappuccino? Toate? Acest aspect ține cont de multitudinea tipurilor de espressoare de cafea disponibile pe piață în acest moment, cât și de particularitățile și funcțiile lor.

Fiecare din aceste băuturi necesită un anumit aport de funcții sau ajutor fizic din partea ta, în funcție de disponibilitatea bugetului investit în achiziția aparatului, sau de disponibilitatea ta în a înlocui aceste funcții prin prepararea manuală.

Espressoarele care prepară o multitudine de tipuri de cafea la o apăsare de buton intră în categoria aparatelor automate. În funcție de bugetul alocat, acestea pot deține o râșniță incorporată sau un sistem de spumare a laptelui, toate acestea oferind o experiență rapidă și facilă de preparare a cafelei.

Pasionații de cafea vor avea, însă, de făcut o alegere dificilă între conveniență și savoare. Specialiștii au desemnat băuturile rezultate din espressoarele automate ca fiind mai lipsite de aromă și calitate, comparativ cu cele realizate în cadrul espressoarelor manuale. Totuși, acestea necesită o participare activă în prepararea băuturii: introducerea cafelei în filtru, spumarea laptelui, curățarea filtrului etc.

Aceasta este, așadar, una din celelalte întrebări la care va trebui să găsești un răspuns: cât timp și efort poți acorda preparării cafelei? Răspunsul la această întrebare te va ajuta să decizi dacă cea mai bună alegere este un espressor manual sau unul automat.

Alte criterii de care ar trebui să ții cont în alegerea unui espressor de cafea includ brandul, presiunea și volumul rezervorului.

În funcție de buget, poți alege un brand de espressoare de cafea recunoscut pe piața internațională. Câteva branduri de care este posibil să fi auzit includ DeLonghi, Samus, Philips, Breville, Saeco, Gaggia, Krups sau Bosch. Multe din espressoarele de cafea ale acestor branduri populare se găsesc și la noi în țară.

În ceea ce privește presiunea espressorului, minimul recomandat se situează undeva între 9-15 bari. Faptul că un model de espressor nu are o presiune suficient de ridicată pentru a produce o cafea similară cu cea pe care o bei în cafeneaua preferată este una din cele mai des întâlnite probleme.

Totuși, trebuie să ții cont că deși numai espressoarele semi-automate, automate sau super-automate au abilitatea de a exercita o asemenea presiune, unele espressoare mai simple sunt o soluție mai bună, producând o cafea cu aromă superioară.

Nu în ultimul rând, volumul rezervorului intră în discuție numai în cazul achiziționării unui espressor de cafea destinat mai multor persoane. Pentru uzul casnic, un rezervor de 1 litru este mai mult decât de ajuns și nu va necesita o umplere mult prea frecventă.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0