Cum au trecut liceele romașcane bacalaureatul

Dimensiune text

Procentele de promovabilitate obținute la bacalaureat de liceele romașcane se înscriu între 0 și 96,5%.

 

Rezultatele obținute la examenul de bacalaureat din 2012 împart liceele romașcane în două categorii. Pe de o parte, liceele cu tradiție, cu o promovabilitate de peste 90% și cu multe medii mari, pe de altă parte, liceele tehnologice, unde, cu cîteva mici excepții, promovabilitatea a fost mult sub nivelul mediu al județului, iar promovații cu note mari pot fi numărați pe degete.

În Roman, cele mai bune rezultate, înainte de contestații, au fost obținute, ca și în anii trecuți, de Colegiul Național „Roman-Vodă”. Romanvodiștii au promovat examenul de maturitate în proporție de 96,5%. Din cei 229 de candidați participanți la examen au promovat 221, 71 dintre aceștia cu medii peste 9. Tot de la „Roman-Vodă” vine și premianta acestei ediții a bacalaureatului, Georgiana Pascaru, cu media 9,93, foarte aproape de media 10 pe linie.
Urmează Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”, cu o promoție puțin numeroasă, 33 de candidați care au participat la examen, dintre aceștia 27 fiind promovați. Procentul de promovabilitate obținut este de 81,81%, cea mai mare medie, și singura, de altfel, peste 9, fiind obținută de șeful de promoție Ștefan Prepeliță, 9,25.
Pe locul al treilea se situează Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, cu o promovabilitate de 70,4%. Au promovat examenul 88 din cei 125 de absolvenți, cinci dintre ei cu medii peste 9. Cea mai mare medie obținută în liceu aparține Mirelei Varga, 9,4.
Destul de aproape se află Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”, cu 27 de promovați din 41 de candidați înscriși la examen, cea mai mare medie fiind obținută de Antonel Ovidiu Vântur, 9,38.

În ceea ce privește liceele tehnologice, doar Grupul Școlar „Vasile Sav” are un procent de promovabilitate mai mare decît media pe județ: 58,09%. De asemenea, 13 candidați au avut medii peste 9, Andreea Roberta Bulai și Ioana Butnariu situîndu-se în frunte cu aceeași medie, 9,53.
Urmează Liceul cu Program Sportiv, care a obținut o promovabilitate de 24,76%, cea mai mare medie obținută de un absolvent al liceului fiind 7,88, reușită de Mădălina Muraru.
Foarte aproape s-a situat Colegiul Tehnic „Petru Poni”, cu un procent de promovabilitate de 24,58% și cu 8,8 cea mai mare medie obținută de un absolvent al liceului, Ovidiu Constantin Avram.
La Colegiul Tehnic „Miron Costin” au promovat examenul 47 din cei 207 candidați înscriși, performera examenului fiind Ana Rusu, care a obținut media 8,98.

Cele mai proaste rezultate la examenul de bacalaureat le-au obținut absolvenții de la Colegiul Tehnic „Danubiana” – cu 18 promovați din 249 de candidați participanți la examen și cu o singură medie de peste 8, obținută de Cristian Florin Tatu, 8,18 – și absolvenții de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” – care, pentru al doilea an consecutiv, au înregistrat promovabilitate zero. Singurul care a reușit să obțină note peste 5 la toate disciplinele de examen este Florin Batin, care a susținut examenul și anul trecut și căruia i-au lipsit 30 de sutimi pînă la promovarera examenului.


COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Asa de jos a ajuns liceul 3?
  Trebuie facut un calcul la ce materii s-a cazut cel mai puternic si profesorii trimisi la scoli generale, daca nu destituiti. Cineva trebuie sa raspunda pentru dezastrul asta. Profesorii trebuie responsabilizati.
  Grupul Vasile Sav sufla mai tot timpul in ceafa celor de la Roman Voda, este trist ca nu au reusit sa se apropie cat de cat.

  • abc 8 ani

   Liceul 3 a ajuns „asa de jos” si din cauza faptului ca ajung la liceu elevi care au obtinut sub 5 pe la testele nationale, coroborat cu salariile mici ale profesorilor, dezinteresul parintilor si al copiilor pentru ceea ce inseamna act educational.
   Asa ca, Cipslim, nu e foarte complicat!

 • alecu 8 ani

  cit de jos a ajuns colegiul tehnic danubiana .Bravo conduceri competente formata din din cele doua directoare (prim si adj.)plus o a treia persoana tot din curtea liceului (i.p.) care impreuna taie si spinzura dupa bunul lor plac ca doar de ;acesta este un liceu particular lasat mostenire de rubedeniile celor trei .Fereasca Dumnezeu ca celor trei sa li se puna pata pe tine ca esti un om mort devii o persoana nongrata(au ajutoare care duc la indeplinire sarcini de tot felul pina ce obtin ceia ce vor sub amenintare).De aici si rezultatele obtinute la bac penultimul loc din judet 7.28% (18reusiti din 247) .Dar de unde preocupare pentru bunul mers al liceului daca cine conduce liceul este preocupat de alte probleme.Noi cei care platim taxe si impozite si avem si elevi in liceu vrem sa auzim si parerea ISJ.

 • alecu 8 ani

  Ca profesorii sint foarte interesati.Pe timpuri nu demult apuse invatatorul era invatator ,profesorul era profesor ,aveau vocatie,aveau prestanta.

 • Cristi 8 ani

  Sunt bun , am aparut in ziar :))

 • prof 8 ani

  vina este in cea mai mare masura a elevilor deoarece pe timpul celor 4 ani de liceu nu sunt preocupati de invatatuta, elevii nu deschid cartile acasa, nu-si fac temele, vin la scoala doar cu cate un caiet pentru toate materiile. sa nu vorbeasca cei care nu sunt in sistem despre profesori. nu ai cum sa faci performanta cu elevi care vin beti la ore, care nu doresc sa colaboreze cu profesorii etc.si pana la urma pentru un salariu de 1 000de lei de ce trebuie sa suporti toate mofturile si fitele tututor pramatiilor……..?

 • Gabriel 8 ani

  Dar si profesorii vin beti la ore domnule da mai sus si profesorii sa si faca treaba la ore sa nu stea cu caietul in mana si sa rezolve problemele, sa nu puna note dupa preferinte ca este copil de cadru didactic si sa i dam in cap , profesorul trebuie sa fie model si apoi va merge bine treaba, asta sa fie foarte clar!