Prima paginăPolitica

Cum a votat județul Neamț la alegerile europarlamentare

Cum a votat județul Neamț la alegerile europarlamentare

Dimensiune text

 

 

Scrutinul contând pentru alegerile candidaților pentru Parlamentul European de duminică, 26 mai, a înregistrat în județul Neamț voturile a 43,60% dintre cetățenii înscriși pe liste. Cei mai mulți dintre aceștia au votat cu PSD – 29,08%, PNL – 27,68%, USR Plus – 16,67%, PRO România – 7,21%, PMP – 6,26%, ALDE – 3,64% și candidații independenți Gregoriana-Carmen Tudoran – 1,85%, George-Nicolae Simion – 1,45% și Peter Costea – 1%, arată rezultatele provizorii afișate luni după-amiază de Biroul Electoral Central.

Romanul a fost câștigat de PNL, cu 30,66%, urmat de PSD – 25,19% și USR Plus – 20,42%. Municipiul Piatra Neamț a fost câștigat de USR Plus – 23,76%, urmat de PNL – 22,65% și PSD – 20,32%, în timp ce la Tîrgu Neamț PSD a ieșit câștigător, cu 32,05%, urmat de PNL – 21,1% și USR Plus – 17,09%.

La nivel național, luni după-amiază, conform ultimelor rezultate parțiale oferite de Biroul Electoral Central, PNL este cotat câștigătorul alegerilor europarlamentare de duminică, cu 26,95% din opţiunile alegătorilor, urmat de PSD – 23,44% și USR Plus – 20,08%.

Mesajele liderilor politici din Neamț după aflarea rezultatelor

„Dragi nemțeni vă mulțumesc pentru votul vostru, pentru că ați demonstrat că vă pasă, că sunteți atașați valorilor europene! Vă mulțumesc pentru mobilizarea exemplară de care ați dat dovadă, că ați arătat că vă doriți schimbarea, că vreți mai mult, mai bine, pentru voi, pentru copiii și părinții voștri! Acum e timpul României! Vreau să le mulțumesc și colegilor mei, care s-au implicat în această campanie, care au muncit și au demonstrat că în unitate stă forța. O forță care ne dă energia să muncim pentru oameni! Vă mulțumesc încă o dată, sincer și din suflet, tuturor celor care m-au ajutat și care au crezut alături de mine cu onestitate în victoria PNL Neamț. Împreună ne dorim un drum mai bun! Cu sinceritate vom construi încrederea că împreună suntem o forță și vom dezvolta o relație durabilă. Vom pune Neamțul în primul rând. De acum începe munca, pentru Neamț în primul rând, pentru România în primul rând!”, a transmis pe pagina de socializare președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

„A fost o campanie lungă, dar elegantă – așa cum este normal, în care fiecare a arătat ce poate face. Sunt mândru că partidul pe care-l reprezint a reușit, din nou, să convingă oamenii că este o opțiune reală pe scena politică. Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit la vot, indiferent cu ce formațiune politică ați votat. Eu cred în PNL, cred în echipa de la Roman care, nu doar la alegeri, ci tot timpul a demonstrat că poate face bine pentru comunitatea noastră. Rămânem uniți, pentru că aceste alegeri s-au încheiat, vor urma altele, dar noi, romașcanii, vom continua să ne implicăm să ne facem viața mai bună, mai frumoasă, mai ușoară. Noi punem Romanul în primul rând!”, a transmis primarul municipiului Roman, Lucian Micu, vicepreședinte al PNL Neamț.

„În spatele victoriei de la Neamț sunt multe ore de muncă. Sacrificii din partea fiecărui voluntar. Multe ore petrecute în stradă și pe teren. În multe locuri, dar mai ales la Piatra Neamț. Cel mai important: în spatele acestei victorii se află multă, multă încredere acordată nouă. Pentru asta mă plec în fața dumneavoastră și vă mulțumesc! Vă mulțumesc tuturor celor care ați făcut posibil acest scor. La Neamț, Alianța 2020 USR PLUS a obținut 16,64% din voturi și a câștigat în trei localități: Piatra Neamț – 24,23%, Tămășeni – 44%, Botești – 29,75%, Am câștigat și în satul Rotunda, comuna Doljești. Important: în Săbăoani, cea mai mare comună din județ, comună roșie, USR a pierdut cu doar cu 65 de voturi în spatele PNL. Avem mari speranțe aici”, a transmis și deputatul USR de Neamț Iulian Bulai.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 1 an

    Impresionante participarea si solidaritatea romanilor intr-un moment de rascruce ca acesta. Un simt al primejdiei si un spirit al rezistentei pe care l-au avut intotdeauna, pentru ca altfel nu ar fi putut dainui aici, ca insula a unei mari adesea in furtuna, cu valuri uriase, amenintandu-i si chiar rupandu-i tarmurile. Cutremurator, in atatea si atatea cazuri, sacrificiul celor plecati inafara, dar ramasi atat de legati de soarta neamului si a pamantului lor si dispusi sa suporte pentru asta orice batjocura si umilinta. Cu atat mai greu de suportat cu cat nu veneau dinafara, ci din partea unor semeni ai lor dinauntru, pentru care doar banii, nu si optiunile si aspiratiile lor ar trebui sa conteze. Sa speram ca cei care ar avea cate ceva de invatat din aceasta lectie si in primul rand oamenii nostri politici, mai vechi sau mai noi, vor fi capabili sa o faca. Iar la fel ca ei, si unii oameni politici europeni, si nu numai de dincoace de fosta cortina de fier, pentru care aceasta noua lectie romaneasca este, intr-o privinta sau alta, folositoare.