Prima paginăActualitate

Cultură de cannabis la 25 de kilometri de Roman

Dimensiune text

Vineri, 3 august, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în urma cărora au descoperit, la 25 de kilometri de Roman, o cultură de cannabis. Plantația se află în satul Butea și aparține unui membru al celebrului clan de interlopi Corduneanu, din Iași.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate – Iași, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 10 persoane, avîndu-l ca lider pe  Mihai Silviu Corduneanu, de 27 de ani, din municipiul Iași, specializat în traficul de droguri de risc – cannabis.

În fapt, se reține că Mihai Silviu Corduneanu, împreună cu Ion-Marius Doboș și Ștefan-Octavian Horobeț, a constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, avînd drept scop obținerea de beneficii financiare substanțiale din cultivarea,  producerea și comercializarea, fără drept,  de droguri de risc. Astfel, în perioada aprilie – mai 2012,  membrii grupării au înființat două culturi de cannabis, în două locații situate pe raza județului Iași, printre care și Butea.

Procurorii DIICOT au efectuat, pe 3 august, 17 percheziții domiciliare pe raza județului Iași, ocazie cu care au fost descoperite plantațiile ilegale de cannabis, respectiv 350 de plante de cannabis, diferite cantități de droguri de risc, suma de 20.000 de Euro, precum și aparatură specială folosită pentru amenajarea și îngrijirea culturilor, precum și fertilizanți.
Drogurile de risc erau destinate comercializării, cu predilecție către consumatorii din județul Iași. La sediul  DIICOT au fost aduse 10 persoane în vederea audierii, urmînd ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

COMENTARII

WORDPRESS: 0