Culegeri de probleme și premii în memoria profesorului romașcan Mircea Gligor

Culegeri de probleme și premii în memoria profesorului romașcan Mircea Gligor

Raportul despre concursul de la spital este pe masa primarului
„Din lumea Sofiei” – un concurs care asigură intrarea la facultate
Campionii la aruncări se reunesc la Grand Prix Bacău

 

La doi ani de la moartea neașteptată a profesorului Mircea Gligor, doctor în fizică, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Inspectoratul Școlar Județean Neamț și unitatea de învățământ romașcană doresc să includă în cadrul Concursului Național de fizică „Evrika” mai multe componente educaționale dedicate dascălului.

Ediția a XXVII-a a Concursului Național de fizică „Evrika” va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017.  Inspectoratul Școlar a cerut sprijin Consiliului Local Roman pentru alocarea, din bugetul local, a sumei de 3.150 de lei.

„La acest concurs național participă peste 350 de profesori și elevi din ciclul gimnazial și liceal din cadrul echipajelor județene și din municipiul București, membri ai Comisiei centrale formată din profesori din învățământul preuniversitar și universitar, profesori și studenți din cadrul Facultății de Fizică de la Universitatea «Al. I. Cuza» Iași. În cadrul acestui proiect, va avea loc și o activitate dedicată recunoașterii valorilor Școlii Nemțene de Fizică – editarea unei culegeri de probleme de optică geometrică a regretatului profesor Mircea Gligor, doctor în fizică, de la Colegiul Național «Roman-Vodă» din Roman, dar și premierea «In memoriam Mircea Gligor» a celor mai bine clasați elevi nemțeni participanți la concurs”, se arată în expunerea de motive ce a însoțit proiectul de hotărâre votat de consilierii romașcani în ședința de vineri, 10 martie.

Profesorul de fizică Mircea Gligor a murit pe 25 februarie 2015. Acesta s-a născut pe 13 mai 1963, în localitatea Sărmaş, din Mureş. A absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, ca şef de promoţie, în anul 1986, devenind profesor de fizică la Liceul „Roman-Vodă” din Roman. În perioada 1997-2003, şi-a pregătit doctoratul în fizică aplicată în economie şi ştiinţele sociale. În 2003, a fost recompensat de Academia Română cu Premiul „Ștefan Procopiu”.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!