Cu un picior în Parlament, primarul Leoreanu promite sprijin pentru ziarişti

Cu un picior în Parlament, primarul Leoreanu promite sprijin pentru ziarişti

Candidaţii independenţi susţinuţi de PACT vor ca materiile din școală să poată fi alese
Echipa USR Neamț a atras atenția presei internaționale
Partidul Național Liberal a pregătit măsuri de sprijin pentru tineri, pentru tinerele familii

 

primar Leoreanu LaurentiuAşa cum se întâmplă de fiecare dată în preajma alegerilor, relaţia dintre presă şi autorităţi-oameni politici ia forme diferite. Dacă la judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a atras atenţia asupra faptului că nu va permite acţiuni de şantaj din partea presei, la Roman primarul Laurenţiu Leoreanu spune că presa este „mai aşezată” şi promite că va ajuta jurnaliştii – dacă va ajunge în Parlament, evident.

În cadrul ultimei conferinţe de presă de la Primăria Roman, jurnalistul Flora Ordean a remarcat faptul că „în programul liberalilor nu este nimic să sprijine presa şi libertatea cuvântului”, iar răspunsul edilului liberal a fost următorul: „Îmi aduc bine aminte că şeful grupului PNL, în Camera Deputaţilor, a şi luat atitudine vizavi de libertatea presei, s-a făcut o declaraţie politică atunci când au existat unele atacuri asupra presei. Orice alt derapaj, dacă există, trebuie să fie adus în atenţie de dumneavoastră. Dumneavoastră trebuie să propuneţi un lucru, care mai apoi să fie susţinut, pentru că există şi acea vorbă: «Copilului care nu plânge – nu-i dă mă-sa ţâţă»”.

Și jurnalistul Teo Rusu a încercat să smulgă o promisiune de la edil, mai ales în ceea ce priveşte pensiile speciale ale ziariştilor, dar care se acordă numai unei părţi din această categorie: „Ne putem baza pe dumneavoastră, dacă ajungeţi parlamentar, că veţi propune un proiect de lege prin care această categorie de profesie să fie încadrată acolo unde merită, pentru că noi lucrăm şi în vânt, şi în ploaie, în condiţii speciale. Să fie tăiate acele pensii speciale care sunt considerate discriminatorii – acordate doar jurnaliştilor care sunt înscrişi în anumite asociaţii!” Pus în faţa unei cereri mai concrete, primarul Laurenţiu Leoreanu a spus şi promis: „Mi se pare o discriminare, din ceea ce îmi spuneţi. Răspunsul meu este următorul: dacă voi candida şi dacă voi şi ajunge în Parlament, vă promit să vă susţin”.

În ceea ce priveşte discuţiile de la nivel judeţean cu privire la ziariştii care ar fi încercat să şantajeze politicieni, edilul Romanului a spus: „Nu m-am simţit niciodată şantajat de presă”.

Laurenţiu Leoreanu a declarat, la mijlocul acestei luni, că ia în considerare o eventuală candidatură la alegerile parlamentare din toamnă, dar deocamdată nimic nu este nici sigur, nici oficial.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Stimate Domnule Leoreanu vă felicit pentru felul cum arată orașul Roman și pentru tot ce ați făcut pentru cetățenii romașcani. Dar, ziariștii din România sau decredibilizat singuri: sunt anti-creștini (și mai ales anti-ortodocși), nu susțin interesele țării, fac partizanat politic, scriu articole la comandă politică contra cost, promovează circul, incultura și toți vagabonzii care nu reprezintă pe nimeni și nimic etc. Prin urmare, promiteți-le, dar feriți-vă de ei.

  • Daca ” copilului care nu plange nu-i da ma-sa tata ” atunci de ce cainele care latra nu musca , d-le leoreanu. Fiindca cetatenii datorita carora sunteti primar vin in audienta la dvs si va cer ” tata ” care poate fi o paine cinstita , iar dvs in loc sa le dati , stiti doar sa latrati cum fac toti MMINCINOSII din guvern. Cu mare parere de rau, si cainii au mai bine de stapanii lor decat dvs dle Primar care uitati cine conduce de fapt ROMANUL ! Adica noi ROMASCANII .

  • don premare,ai „cumparat” aproape toata presa din oras !! numai osanale,maine ne trezim si cu o statuie !!..apropo cu care „picior” e in Parlament ? ala pe care ni’l arata guvernantii in fiecare zi ?

  • error: Content is protected !!