Prima paginăRoman

Cu grenada în buzunar

Dimensiune text

Un bărbat din Roman și-a pus viața în pericol marți, 6 iunie:  mergînd cu o grenadă în buzunar către sediul secției de Jandarmi Roman.

 

Florin B., în vîrstă de 42 de ani, săpa în grădina gospodăriei și, la un moment dat, a dat peste elementul de muniție. Omul și-a dat seama despre ce a găsit în pămînt, dar nu a sunat la 112 să anunțe acest lucru și, contrar tuturor indicațiilor, a plecat cu grenada către sediul jandarmilor, pentru a o preda acestora. Jandarmii au depozitat elementul de muniție în curtea instituției, au asigurat un perimetru de siguranță în jurul acestuia și au solicitat sprijinul echipei de pirotehniști a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Neamț.

La sosirea pirotehniștilor, aceștia au constatat că elementul de muniție este o grenadă defensivă cu focos rupt, pe care au ridicat-o în condiții de siguranță.

Reamintim faptul că, atunci cînd sînt descoperite elemente de muniție, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri, pentru a preveni producerea unor consecințe tragice. Astfel, nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați, nu le introduceți în foc, nu încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente, nu lăsați copiii să se joace cu asemenea componente și nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. În zona unde se presupune că ar exista muniție neexplodată nu permiteți accesul, nu faceți focul și nu executați lucrări de îmbunătățiri. Anunțați evenimentul la numărul de telefon 112„, a precizat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al ISU Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0