Cu burta spintecată dintr-o joacă de copii

O joacă de copii s-a terminat la spital pentru un puști de nouă ani din Piatra Neamț.

 

 

Băiatul era acasă la verișorul său, în vîrstă de zece ani. Amîndoi se jucau cu un cablu electric, încercînd să-l taie cu cuțitul. La un moment dat, copilul de nouă ani i-a cerut cuțitul verișorului său, pentru a tăia și el din cablu. Conform polițiștilor, băiatul de nouă ani s-a apropiat de verișorul său pentru a lua cuțitul, dar lama acestuia a alunecat de pe cablu în abdomenul puștiului. Imediat, rudele au sunat la 112 și au anunțat ce s-a întîmplat. Copilul înjunghiat a fost transportat la spital, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

Duminică, am fost solicitați la un alt caz grav. Un copil de zece ani a fost înjunghiat de către un alt copil. El a fost diagnosticat cu plagă penetrantă perforantă, cu eviscerare. Practic, în momentul în care au ajuns cadrele medicale, intestinul îi ieșise din abdomen. El a fost transportat la spital, supus unei intervenții chirurgicale de urgență, iar starea lui este acum stabilă„, a declarat medicul Letiția Dămoc, coordonatorul SJA.

În funcție de constatarea medico-legală, se va face cu exactitatea încadrarea juridică a faptei Și se va propune soluția legală prin Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț. E greu de crezut, însă, că cineva va fi tras la răspundere. Copiii sub 14 ani nu răspund penal. Mama minorului era la o casă vecină, tăind lemne pentru a pregăti cina. Singura răspundere ar putea fi cea din cadrul comunității, toți cei implicați fiind rromi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0