Cu bomba în sacoşă, la primărie

Cu bomba în sacoşă, la primărie

Dimensiune text

 

proiectil bombaLuni, 20 iunie, la ora 8:39, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că un adolescent în vârstă de 17 ani din satul Ţolici, comuna Petricani, a adus un element de muniţie la sediul Primăriei oraşului Tîrgu Neamţ. Elementul de muniţie a fost descoperit de băiat în timp ce aduna pietre din albia pârâului Ţolici pentru placarea unui gard. Echipa pirotehnică a ridicat o lovitură de aruncător calibrul 60 mm, în vederea depozitării şi a distrugerii în condiţii de siguranţă.

Ulterior, militarii s-au deplasat în satul Ţolici, au efectuat cercetarea zonei în care a fost găsit elementul, cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, şi nu au mai descoperit elemente de muniţie.

„Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora: anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la 112; nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces; izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă”, precizează un comunicat al ISU Neamţ.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0