Cu bicla la Electric Castle, pentru a-i ajuta pe vârstnici

Cu bicla la Electric Castle, pentru a-i ajuta pe vârstnici

Pelerinaj pe bicicletă la sanctuarul din Cacica
Deputatul USR Iulian Bulai și-a parcat bicicleta la Camera Deputaților
Doi bicicliști au fost implicați joi în accidente rutiere

 

Asociaţia Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor a lansat vineri, 7 iulie, pagina de strângere de fonduri pe platforma Galantom, printr-un proiect inedit. Patru tineri din Bucureşti pornesc cu bicicleta până la Festivalul Electric Castle (519 km), cu scopul de a atrage atenţia asupra situaţiei vârstnicilor din România şi pentru a strânge fonduri pentru achiziţionarea unui sistem audio portabil, menit să fie folosit pentru activităţi muzicale recreative şi de socializare în căminele de bătrâni din România.

În anotimpul concertelor şi a festivalurilor de muzică, Asociaţia Niciodată Singur apelează la cei care şi-au pus în plan în această vară să ajungă la o astfel de manifestaţie, să aducă cu ei o fărâmă din experienţa trăită acolo şi pentru vârstnicii din căminele de bătrâni. Scopul campaniei „Readucem muzica în viaţa vârstnicilor” este acela de a include în activităţile pe care asociaţia le derulează deja în căminele din ţară şi activităţi muzicale, prin achiziţionarea unui sistem audio portabil.

„Compania şi prietenia voluntarilor în cursul vizitelor şi activităţilor organizate în mod regulat în căminele de bătrâni sunt ingredientele principale în lupta noastră pentru o bătrâneţe demnă şi mai frumoasă. Când aceste vizite sunt îmbogăţite de magia muzicii, transformarea observată în starea de spirit a vârstnicilor singuri este cu atât mai evidentă. Sistemul audio ne va permite să oferim bucurie şi speranţă mai multor vârstnici, pentru că datorită lui vom putea aduce audiţiile muzicale, spectacolele de tango şi provocarea unui karaoke nu doar în spaţiile de activităţi, ci si pe holurile înguste, în camerele şi la patul celor imobili, adică exact acolo unde este cea mai mare nevoie de alinare”, a declarat, cu ocazia lansării campaniei, Anca Iosub, director executiv Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor.

„Muzica aduce beneficii la orice vârstă. În primul rând, vorbim de o stare de bine adusă persoanelor vârstnice, prin reactivarea de amintiri plăcute la ascultarea melodiilor vechi, din tinereţe. Mai multe studii au arătat că prin audiţia de muzică creată pe bătăile inimii (muzică clasică), starea fizică şi emoţională se ameliorează, iar frecvenţa acestei activităţi aduce mai multe beneficii, printre care şi reglarea tensiunii arteriale, problemă atât de des întâlnită la vârsta a III-a. Nu în ultimul rând, muzica invită oamenii la dans, la spargerea barierelor de relaţionare şi la mişcare”, e de părere Roxana Stoica, psiholog şi trainer, colaborator al asociaţiei.

galantom

„Noi, echipa Born2Ride Forced2work, în drumul nostru de 519 km către Festivalul Electric Castel, dorim, pe lângă promovarea variantelor eco de transport, susţinerea şi altor iniţiative de implicare socială în care credem. Vrem să ducem Festivalul muzicii în căminele de bătrâni: cu ajutorul donaţiilor strânse pe Galantom, vrem să achiziţionam o staţie de amplificare – boxa portabilă activă. Cu ajutorul ei, vom putea să aducem bătrânilor singuri din cămine (cinci cămine în care asociaţia derulează activităţi) bucuria muzicii prin audiţii muzicale, seri de tango şi karaoke”, a declarat la plecare Eugen Matei, cel care va duce cauza vârstnicilor la Electric Castle.

Cei care doresc să îi încurajeze pe cei 4 tineri şi care vor să susţină cauza pot dona on-line orice sumă de bani la adresa: http://niciodatasingur.galantom.ro .

Asociaţia „Niciodată singur – prietenii vârstnicilor” luptă la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice prin mobilizarea voluntarilor si prin schimbarea percepţiei societăţii asupra persoanelor vârstnice. Asociaţia, care mobilizează în prezent peste 200 de voluntari în sprijinul a peste 1000 de vârstnici doreşte să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice, cu precădere a celor de peste 60 de ani, prin mobilizarea voluntară şi crearea unei culturi de voluntariat şi a unei comunităţi care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii bătrânilor.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!