Prima paginăActualitate

Cu 25 de lei îţi poţi salva bunurile şi chiar viaţa

Dimensiune text

De la atât porneşte preţul unui detector de fum, care dă alarma în caz de incendiu.

Pompierii îi îndeamnă pe cetăţeni să-şi monteze detectoare de fum în spaţiile pe care le deţin, pentru a evita producerea unor incendii care să ducă la distrugeri masive sau chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Detectoarele autonome sunt aparate pentru detectarea şi alarmarea la incendiu, care funcţionează pe principiul dispersiei luminii, transmisiei luminii sau al ionizării, pentru utilizarea în domeniul locuinţelor sau altor aplicaţii asemănătoare. Parametrul supravegheat, de regulă, cu detectoarele autonome este fumul degajat la incendiile din locuinţe. Rolul unui detector constă în a depista şi semnaliza cât mai repede incendiul. În caz de incendiu, detectorul autonom de fum emite semnale de alarmă. În cazul în care tensiunea bateriei scade sub un anumit prag, care poate pune în pericol buna lui funcţionare, se iniţiază o semnalizare printr-un semnal diferit de cel utilizat pentru alarma de incendiu.

Detectorul autonom trebuie amplasat la mijlocul camerei sau holului, astfel încât sa aibă o distanţă de siguranţă de cel puţin 30 de centimetri faţă de pereţi sau de sursele de lumină. Detectoarele pot genera semnale de alarmă numai dacă fumul intră în senzor, prin urmare orice fenomen care produce obturarea intrărilor la senzor – cum ar fi lucrări de zugrăvire, pozarea unor grinzi etc. – poate împiedica funcţionarea detectorului.

Detectorul de fum autonom se poate achiziţiona din magazinele care comercializează materiale de construcţii. Preţul unui detector începe de la 25 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0