Cu 2.000 mai multe cereri pentru paşapoarte

Cu 2.000 mai multe cereri pentru paşapoarte

 

pasaportInstituţia Prefectului a efectuat o analiză asupra serviciilor de eliberare şi evidenţa paşapoartelor, cât şi a celui de regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, concluzia fiind aceea că, în iulie şi august, numărul cererilor l-a depăşit pe cel din anii anteriori.

„La Paşapoarte, pentru a se evita aglomeraţia, s-a trecut la prelungirea programului de lucru la ghişee începând cu data de 13 iulie până la data de 28 august (422 de ore suplimentare), desfăşurarea activităţii de soluţionare a cererilor şi rezolvarea unor probleme curente în zilele de sâmbătă şi duminică (116 ore), redistribuirea personalului pentru acoperirea activităţilor impuse de fluxul de emitere a paşapoartelor simple electronice şi temporare, replanificarea şi reducerea perioadei de concediu pentru angajaţii serviciului comunitar”, se arată în comunicatul Prefecturii Neamţ.

Astfel, din analiza activităţii Serviciului public comunitar a rezultat faptul că, deşi pentru perioada 1 iulie – 31 august au fost prognozate a fi soluţionate aproximativ 6.000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, numărul efectiv al acestor cereri s-a ridicat la un total de 8.189 (3.401 cereri în luna iulie şi 4.788 de cereri în luna august). În ultimii doi ani, în aceeaşi perioadă au fost depuse 6.227 cereri, în anul 2015, respectiv 5.183, în anul 2014.

„Numărul solicitărilor a crescut cu 31,5% faţă de anul precedent şi cu 58% faţă de anul 2014, în condiţiile în care, cum am mai spus, resursele umane şi logistica noastră au rămas aceleaşi. Referitor la modalitatea de plată a taxelor aferente eliberării paşapoartelor, s-a constatat că, după impactul major al schimbării generate de ordonanţa guvernului, modalitatea de plată online a devenit o alternativă. De altfel, noi am recomandat cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ”, a mai spus prefectul Niculina Dobrilă.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0